Minusta

Olen Alina Heywood, 22-vuotias vihreä varavaltuutettu Turusta.

Synnyin vuonna 1998 Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja noin vuoden iässä, muutimme äitini ja isäni kanssa Englantiin, sillä isäni on englantilainen. Aloitin koulun Englannissa vuonna 2003 ja ehdin käymään koulua siellä viitisen vuotta. Jo silloin olin kiinnostunut vaikuttamisesta; istuin oppilaskunnan hallituksessa parisen vuotta ja kannoin ylpeästi ’COMMITTEE’ pinssiäni joka päivä koulussa merkkinä kaikille, että toimin oppilaskunnan hallituksessa.

Vuonna 2008 muutimme takaisin Suomeen ja jatkoin opintojani Turun kansainvälisessä koulussa, sillä en osannut suomea tarpeeksi hyvin, ollakseni suomenkielisessä koulussa. Yläasteella yhteiskuntaoppi oli lempiaineeni ja toimin silloinkin oppilaskunnan hallituksessa. Vuonna 2013 aloitin Turun normaalikoulun lukion IB -linjalla kansainvälisellä puolella. Lukiossa opiskelijakuntatoiminta jäi taakse, ja päätin keskittyä nuorisovaltuustotoimintaan.

Vuosina 2014-2017 olin kaksi kautta Turun nuorisovaltuustossa aktiivinen jäsen. Pääsin edustamaan Turun nuorisovaltuustoa lukuisissa paikoissa ja tilaisuuksissa, kohokohtana ehdottomasti vuoden 2015 reissu Brysseliin European Youth Week tapahtumaan. Sain valkolakin päähäni kesällä 2016 ja samalla minulle myönnettiin Suomen lukiolaissäätiön stipendi erityisestä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Vuonna 2018 kirjoitin myös suomalaiseksi ylioppilaaksi Turun normaalikoulun lukiosta

Vuonna 2018 toimin Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton varapuheenjohtaja sekä myöhemmin täysipäiväisenä puheenjohtajana.

Tällä hetkellä vaikutan Turun nuorisolautakunnassa sekä vihreiden valtuustoryhmässä. Opiskelen mainonnan suunnittelun tuotantoa ja projektinhallintaa Turun ammattikokeakoulun Taideakatemiassa ja työskentelen turkulaisessa digiviestintätoimistossa. Vapaa-ajallani harrastan partiota, jalkapalloa sekä ratsastusta.